1/6

Gepubliceerd
2024-04-07

Cercle komt winnen in het Dudenpark

Union start met 0 op 6 aan de Champions’ Play-offs. Na een vroege 0-2 achterstand werd het uiteindelijk 2-3 voor Cercle Brugge.

We zijn het niet gewoon, twee nederlagen op een rij. Maar Union begint dus dramatisch aan de Play-offs. En een valse start tegen Cercle Brugge was voorbode voor die tweede verliesmatch op een rij. Na nog geen tien minuten stond het 0-2.

Maar dan nog denk je: dit is iets wat we kunnen rechtzetten. Helaas werd de aansluitingstreffer van Nilsson net voor de rust niet gevolgd door een gelijkmaker net na rust. Al waren er wel kansen natuurlijk. Maar momenteel valt de bal niet goed en zijn we ook net niet scherp genoeg aan beide kanten van het terrein.

Somers scoorde op de counter knap de 1-3 en dat sneed ons een kwartier voor tijd de adem compleet af. Eckert Ayensa milderde nog in het slot, maar dat waren vijgen na Pasen.

Een herrijzenis is het na de nederlaag in Genk dus niet geworden. Maar in de Play-offs kan alles elk weekend veranderen, ook in positieve zin.

Zondag is weer derbyday. We trekken naar het Lotto Park voor de clash met Anderlecht. ALLEZ L’UNION !